Geen console vereist: de glossy Google Stadia-onthulling geeft me hoop op een toekomst met een ander toekomstig videospel

Gepubliceerd door Meneer Groot op

Google Stadia Logo

Google zou deze week nooit zijn hele hand voor Stadia onthullen bij GDC, maar zijn gelikte grondtoon was genoeg om te pronken met een toekomst waar velen graag in willen duiken.

Cudo Miner

Dus er was geen sprake van kosten, zelfs niet voor de controller, noch enige echte vermelding van games, of ze nu exclusief waren of niet.

https://www.youtube.com/watch?v=jNEptXjsnmc

Maar dit is de Games Developers Conference en Google had slechts een uur nodig om de ontwikkelaarsgemeenschap te presenteren, te evangeliseren en op te peppen. Hier is onze technische oplossing voor uw problemen, deze zei het, gebruik deze en maak uw creativiteit vrij. Als een intentieverklaring leek het erop aan te slaan.

Er was een aangename siliconen vallei absurditeit aan de onthulling; praten over magie, een maker van YouTube-inhoud die het in de ban houdt, de vrijheid om met een druk op de knop miljarden aan games te leveren en tegelijkertijd met hen te communiceren. AI, wiskunde, backgammon met oude beschavingen. Ik voelde me alsof ik in The Circle was. 4K, 8K. Neuk alles, we doen 32K.

En er waren enkele coole feature-demo’s die echt indrukwekkend waren. Het meest voor de hand liggend was simpelweg een spel spelen zoals Assassin’s Creed Odyssey en van het ene naar het andere apparaat overschakelen – laptop, mobiel, tablet, shitty pc, tv, zonder merkbaar verschil. Als een grafische traktatie kregen we te zien Style Transfer, flipping tussen kunststijlen in een visuele reis. De Google-assistent die is ingebouwd in de controller lijkt het gebruik van handleidingen minder opdringerig te maken. State Share leek sociale belevingen in een dwingende richting te kunnen nemen, waarbij spelers de kleinigheden van een spel naderden – echt nerds. Multiplayer die schalen om die ene man in het team met de shittiest van verbindingen te ondersteunen? Dat ben ik. Ik ben die ene kerel. En Jade Raymond, koploper op de ontwikkeling van de eerste game van Google, is een geweldige huurling. Ik heb zelfs op een gegeven moment een dia over terraflops toegejuicht, waardoor ik me afvroeg wie ik echt ben als persoon.

Maar ik weet niet of ik in die toekomst zal leven die Stadia kan spelen, of dat de genieën bij Google realistisch zijn over de wereld buiten hun technobel. Natuurlijk, Stadia is bedoeld om alle technische problemen van slechte internetverbindingen op te lossen, maar dat zal iets zijn dat we alleen zeker zullen weten als we het voor de eerste keer in ons eigen huis proberen. En hoe betalen we hiervoor? Als een fundamenteel luie mens leveren Spotify en Neflix me alle muziek en films die ik nodig heb uit een wereldwijde catalogus. Krijgt Stadia zo’n abonnementsservice? Ik zou dat leuk vinden als ik kan kiezen uit de breedste bibliotheek met digitale spellen. Ik ben geen packrat, ik heb geen speciale editie van $ 150 nodig.

Dus ja, ondanks de glans van de presentatie zijn er nog steeds al deze vragen over Stadia. Maar ik ben blij dat het niet een ander vak is onder de tv, ondersteund door een heleboel games voor $ 60. Die dagen beginnen echt genummerde te voelen met het oprukkende volgende gen en zelfs als dat niet zo is, hebben Sony en Nintendo dat gedekt. Ik zeg niet dat consoles dood zijn en ik zeg niet dat Stadia de toekomst is van alle videogameausement. Maar ik ben er vrij zeker van dat ik geen andere gameconsole nodig heb bovenop degene die we al hebben. Wat ik wel wil is voor een bedrijf – en hey, op dit moment is het Google, maar op E3 ​​is het Microsoft – om iets nieuws, iets anders, iets enorm ambitieus te proberen. Om absoluut in videogames te stormen en dingen op te schudden. Of om voor iedereen te stoeien en falen. Probeer te slagen, of probeer en faal, dat is spannend voor wat de volgende generatie videogames ook blijken te zijn.


Meneer Groot

Video games have been a common thread throughout my life for many decades, and even today it is still one of my biggest passions. In addition, I am not only delighted to play games and to take a critical look at it, but also to talk about it in a straightforward manner with like-minded people.